Hvordan skal du få torsken på kroken i Lofoten? I det våren begynner å nærme seg finner du også et yrende fiskeliv i havet noe som også betyr at torskefiske har kommet for fullt til Lofoten. Det kan sies at torsken biter relativt lett på kroken, og blir du med en lokalkjent på tur kan du nesten være sikker på at du får en fangst!

Litt om torsken i Lofoten

Torsken som befinner seg langs kysten (kysttorsk), er egentlig å finne langs hele norskekysten, men om du skal fiske Skrei (storhavsgående torsk) må du litt lenger ut. Denne type torsk kommer inn til Lofoten i løpet av senvinteren og tidlig vår, etter å ha vært på ferde ute i Barentshavet hvor den har fetet seg opp, før den returnerer til andre trakter for å gyte.

Slik blir torskefiske vellykket

Men hvordan kan du øke sjansene dine for at du ender opp med et vellykket torskefiske her i Lofoten? Torsken er en rolig jeger og bruker like mye sidelinje, hørsel, lukt og smakssanser som øynene når den jakter. For at fisken skal bite vil det derfor være lurt å stimulere flere av disse sansene. Dette krever teknikk, og om du er helt ny til torskefiske har vi erfarne fiskere som kan hjelpe deg!

De større torsketypene vil også naturlig være tyngre og tregere enn småfisk. Det betyr at når du skal fiske stortorsk her i Lofoten må du bruke rolige bevegelser samt en pilk og stang som er i stand til å håndtere den tunge vekten. Mange går også rett på jigg for å kunne fange den største torsken. Med en jigg vil du ikke kunne få like mye annen fangst som med en pilk, men den som venter på noe godt…

… venter ikke forgjeves – for vipps har du den største torsken av alle!

Bli med på torskefiske i Lofoten

Torskefiske i Lofoten er kjempepopulært. Hvert år arrangeres det til og med VM i skreifiske hvor mennesker fra hele verden kommer for å delta. Bli med på eventyret du også – Book din tur til Lofoten og opplev torskefiske i virkeligheten.

Lyst til å høre enda mer om torskefiske her i Lofoten? Les vår artikkel om Skreifiske her