Det finnes få ting i denne verden som er mer morsomt og spennende enn å havfiske i Lofoten. Man kan føle bølgene bevege seg under båten og nyte den lekre utsikten samtidig som man stadig får napp av store fisker. Det hender at man kan til og med skimte synet av en hval mens man fisker.

Å fiske i Lofoten er rett og slett en magisk opplevelse, og man vender tilbake med en deilig middag.

Om du ønsker å oppleve havfiske kan du både dra ut på tur selv, eller reise ut på en guidet tur med vår lokalkjente skipper.

Dra på havfiske på egenhånd

Dersom du ønsker å dra ut selv gjelder det å ha godt med utstyr på plass. Om du ikke har det rette utstyret for havfiske har vi både utleie og salg av utstyr her hos Offersøy Feriesenter. For å kunne dra ut på skikkelig havfiske vil du som regel ha behovet for en kraftig stang, en god snelle, pilk, multifilament og et kraftig fortom! Om dette høres gresk ut for deg, ingen grunn til bekymring. Vi kan hjelpe deg med opplæring rundt både utstyret og båten du leier for å dra på havfiske.

Bli med på havfiske med vår skipper

Om du kjenner at havfiske alene høres litt risikabelt ut, har du også muligheten til å oppleve denne fantastiske sensasjonen ved å melde deg på en fisketur med vår lokale skipper. Med en lokal skipper om bord kan du være sikker på at han kjenner til de beste fiskestedene. Du vil også få en innføring og hjelp med hvordan du bruker utstyret. Skulle du bli usikker underveis er skipperen vår behjelpelig og sørger for at du haler i land fangsten!

Ut i fra de sesongene vil du kunne fange mye ulik fisk. Her i Lofoten kan du dra på havfiske og få alt fra kveite, skrei, sei, hyse, lyr, steinbitt, brosme, uer sild og makrell!

Når du skal ut på havfiske er det også viktig å kle seg etter forholdene. Husk at du skal være ute på en båt i flere timer, så pakk med deg ekstra plagg i tilfelle været endrer seg. Snakk gjerne med oss om du er usikker på hvordan forholdene er.

Etter fisketuren finner du alt du trenger for å sløye og oppbevare fisken din riktig her på Offersøy feriesenter, slik at du kan få en fantastisk middag flere kvelder.

Når er det best å fiske i Lofoten?

Mellom 1. mars og 15. april, kan du oppleve avslutningen av Lofotfisket etter Lofotskreien, som er inne i Vestfjorden for å gyte. Våren er kjent for sitt yrende vårtorskefiske og storseien som kommer opp på grunnene.

For deg som planlegger å besøke oss om sommeren eller høsten kan du fiske alle de nevnte fiskeslagene, i tillegg til makrell i juli og august, og sild utover senhøsten.

Har du lyst til å prøve kveitefiske?

I perioden 1. juni - 30. august tar vi imot grupper (minimum 4 personer) som vil oppleve kveitefiske. Her vil du kunne oppleve en ny dimensjon av havfiske med vår lokalkjente skipper. Her får du alt du trenger av utstyr, men også gode råd underveis av turen. Vi ønsker oppriktig å guide kommende rekordholdere og legender til uforglemmelige fisketurer.

Havfiske døgnet rundt

Ettersom Lofoten ligger så pass langt Nord, kan man også her fint fiske på natten. Det blir aldri helt mørkt, og det er som regel vindstille og flere napp å få på nattes tid, for ikke å glemme den fantastiske soloppgangen man kan oppleve.

Alle fasiliteter i nærheten av fisken

Du trenger ikke å reise langt for fasilitetene når du besøker oss. På området finner du kafe, restaurant, bar og møteromsfasiliteter. Egen marina med båtutleie. Vi har også sykkel, kano og kajakkutleie dersom du ønsker flere aktiviteter enn bare havfiske.

Offersøy ligger på ”sydspissen” av Norges største øy, Hinnøya og midt i naturskjønne Vestbygda, hvor vi tilbyr overnatting i rom, hytter, rorbuer, sjøhus og campingplass.

For 200 år siden var det et sydende handelssted og fiskevær, med ”væreier”, gård, drenger, budeie og kårfolk. Fra 1982 skiftet stedet karakter da Offersøy Feriesenter ble etablert og begynte å markedsføre Offersøy som et spennende feriested i helt spesielle, eksotiske maritime omgivelser, hvor familien og vennekretsen kan finne ro og fred, eller aktivitet og opplevelse med spennende havfiske.

Ta med familie, venner eller kollegaer på en uforglemmelig opplevelse ute på havet.