Det finnes få ting i denne verden som er mer morsomt og spennende enn å havfiske i Lofoten. Man kan føle bølgene bevege seg under båten og nyte den lekre utsikten samtidig som man stadig får napp av store fisker. Det hender at man kan til og med skimte synet av en hval mens man fisker.

Å fiske i Lofoten er rett og slett en magisk opplevelse, og man vender tilbake med en deilig middag.

Fisk på kroken

Hos oss på Offersøy Feriesenter kan du leie fiskebåter for å fiske på egenhånd, eller bli med vår lokalkjente fiskeskipper. Under havfiske kan man få napp av flere forskjellige fisker, deriblant makrell, torsk, kveite og sei.

På Offersøy Feriesenter har vi alt du trenger for å sløye og oppbevare fisken din riktig, slik at du kan få en fantastisk middag flere kvelder.

Når er det best å fiske i Lofoten?

Mellom 1. mars og 15. april, kan du oppleve avslutningen av Lofotfisket etter Lofotskreien, som er inne i Vestfjorden for å gyte. Våren er kjent for sitt yrende vårtorskefiske og storseien som kommer opp på grunnene.

For deg som planlegger å besøke oss om sommeren eller høsten kan du fiske alle de nevnte fiskeslagene, i tillegg til makrell i juli og august, og sild utover senhøsten.

Har du lyst til å prøve kveitefiske?

I perioden 1. juni - 30. august tar vi imot grupper (minimum 4 personer) som vil oppleve kveitefiske. Her vil du kunne oppleve en ny dimensjon av havfiske med vår lokalkjente skipper. Her får du alt du trenger av utstyr, men også gode råd underveis av turen. Vi ønsker oppriktig å guide kommende rekordholdere og legender til uforglemmelige fisketurer.

Havfiske døgnet rundt

Ettersom Lofoten ligger så pass langt Nord, kan man også her fint fiske på natten. Det blir aldri helt mørkt, og det er som regel vindstille og flere napp å få på nattes tid, for ikke å glemme den fantastiske soloppgangen man kan oppleve.

Alle fasiliteter i nærheten av fisken

Du trenger ikke å reise langt for fasilitetene når du besøker oss. På området finner du kafe, restaurant, bar og møteromsfasiliteter. Egen marina med båtutleie. Vi har også sykkel, kano og kajakkutleie dersom du ønsker flere aktiviteter enn bare havfiske.

Offersøy ligger på ”sydspissen” av Norges største øy, Hinnøya og midt i naturskjønne Vestbygda, hvor vi tilbyr overnatting i rom, hytter, rorbuer, sjøhus og campingplass.

For 200 år siden var det et sydende handelssted og fiskevær, med ”væreier”, gård, drenger, budeie og kårfolk. Fra 1982 skiftet stedet karakter da Offersøy Feriesenter ble etablert og begynte å markedsføre Offersøy som et spennende feriested i helt spesielle, eksotiske maritime omgivelser, hvor familien og vennekretsen kan finne ro og fred, eller aktivitet og opplevelse med spennende havfiske.

Ta med familie, venner eller kollegaer på en uforglemmelig opplevelse ute på havet.